Att gilla och inspireras av en speciell stil när det kommer till hus och hem är inget ovanligt, vi gillar helt enkelt att sätta prägel på våra hem. Ibland har det dock inte bara att göra med hur det ser ut rent estetiskt, utan också hur det känns att befinna sig i olika rum i ens hem. För den som gillar asiatisk inredning och wabi sabi så är det absolut så på många olika plan. För inte bara kan japansk och kinesisk inredning vara riktigt snyggt, om man inreder sitt hus eller sin lägenhet i den stilen så påverkar det känslan i hela huset. Zen är inte sällan ett ledord, och att skapa ett japanskt hus, varför inte mitt i den svenska skogen, lockar en hel del människor av många olika anledningar. Och det med all rätt, den asiatiska stilen på inredning och arkitektur är verkligen väldigt lockande!

Hur skapar jag ett avslappnande hem?


Allt fler tycker att det är viktigare och viktigare att ens hem är en frizon. När vardagen på många sätt är stressig så kan det vara så otroligt skönt att komma hem till en plats som verkligen andas lugn och ro och zen. Med en japansk inredningsstil så ligger just lugnet ofta nära till hands, och om man låter sig inspireras av japansk arkitektur och wabi sabi inredning bör man kunna lyckas skapa just en fristad i sitt hem. Med det sagt så betyder det inte att japanska hem och kinesisk arkitektur alltid är lugnande. Det blir helt enkelt vad man gör det till, men asiatisk design är alltid ett tips för den som vill skapa lugn i hemmet.

Hur får jag in det asiatiska i mitt hus?


Om man länge har gått och sneglat på asiatisk inredning men fortfarande inte har gjort några förändringar i sitt hem så kan det vara svårt att veta vart man ska börja. Man kan inte direkt slänga ut allt det, exempelvis, skandinaviska för att ge plats till japansk design över en natt, utan det får helt enkelt växa fram. Ett tips kan vara att börja med ett rum, eller varför inte fokusera på att skapa en japansk trädgård? Man måste bara börja någonstans, sen brukar resten komma allt eftersom så länge man tar det lugnt och ger det tid att växa fram. Visst skapar en staty i form av Buddah asiatiska vibbar, men det är långt ifrån allt man behöver för att skapa ett helt asiatiskt hem. Det tar den tid det tar!
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.