Så fort man säger orden amerikansk stil, så är det nog många som får en bild framför sig. Kanske är det något i shakerstil som man tänker på, eller kanske är det inredning som hämtat från western? Oavsett vad man än associerar stilen med, så är amerikansk inredning något som alltid kommer att finnas. Och inte bara i just amerikanska hem, utan även i svenska hem och hus och lägenheter i resten av världen för den delen. Så om man är en av dem som mer än gärna skulle kunna tänka sig att bo i ett amerikanskt hus, då ska man såklart göra det! Antingen om man bygger sitt amerikanska hus själv, eller om man flyttar in i ett med rätt stil. Det spelar ingen roll, man kommer säkerligen kunna skapa sig ett riktigt drömhem oavsett vad!

Hur skapar jag en amerikansk stil i mitt hem?


Det finns många olika typer av stilar som skulle kunna kategoriseras under amerikansk. Shaker och western har vi redan nämnt, men soutwestern och craftsman är även dem stora när det kommer till amerikansk arkitektur och design. Med det sagt så kan faktiskt en amerikansk inredningsstil antingen vara bara en av dem, eller en salig blandning av olika stilar. Kanske inte minst här i Sverige där man skulle kunna säga att en mix av olika amerikanska stilar är lite mer förlåtande än vad det kanske är i just USA. Man tar till sig det som man gillar, och skapar sin egna amerikanska stil i vissa fall. Var man sen hittar alla inredningsprylar att fylla sitt amerikanskinspirerade hus med är en annan sak. Nu för tiden går det alldeles utmärkt att klicka hem saker på nätet, men det går såklart även bra att hitta olika typer av amerikansk design i butiker. USA är trots allt bra på att exportera alla sina fina grejer till andra länder!
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.