En stil som på senare år har blivit väldigt populärt är en mer rustik stil, eller så kallad allmogestil. Och det är såklart inget konstigt med det, rustik inredning är riktigt snyggt och faller många i smaken, och passar in i mångas hem!

Som sagt benämns den ibland också som allmogestil, och ordet allmoge kommer från fornsvenskans 'all mogen' och var en benämning på bönder och ståndslösa i det svenska bondesamhället. I dagens svenska är ordet snarare jämförbart med 'allmänheten'.

Hur ska jag tänka när jag anammar en rustik inredningsstil hemma?


Det finns egentligen inga rätt eller fel när det kommer till rustik inredningsstil, men vi rekommenderar nog att du börjar inreda rustikt i en mindre skala för att känna om det är något för dig. I alla fall till en början. Fundera också på vilket eller vilka rum du vill börja med. Vill du ha rustik stil i ditt kök, ett rustikt vardagsrum eller sovrum?

Var hittar jag rustika möbler?


Ett bra ställe att leta efter rustika möbler, precis som i princip allt annat, är på internet. Vi kan garantera att du hittar inredning i rustik stil online.

Jag funderar på att inreda mitt kök och matsal i rustik stil, hur kan jag tänka?


Köket är ett rum som är väldigt tacksamt att inreda rustikt. Till exempel passar ett rustikt matbord i ett mörkare träslag in i de flesta kök eller matsalar utan att sticka ut allt för mycket. Samma sak gäller stolar. Vill du däremot att ditt rustika kök ska sticka ut finns det självklart mycket möbler, tillbehör och inredningsattiraljer som gör det också.

Vad är allmogehus?


Så kallade allmogehus är väldigt populära runt om i landet, och kan egentligen beskrivas som villor i traditionell svensk stil. Trävillor med mycket raka linjer och trekantiga tak och kupor.

Vi hoppas att din vetskap om rustik inredning blivit något större och önskar dig lycka till om det är något du försöker dig på i ditt hem.
Sverige
Skräddarsy min upplevelse genom att använda cookies

Genom att fortsätta använda vår hemsida eller app samtycker du till att Houzz-gruppen använder cookies och liknande teknologi för att förbättra vår produkt och service, ge mig relevant innehåll och göra min upplevelse personlig. Mer info.